fbpx

INSTRUCȚIUNI DE SPĂLARE ȘI ÎNGRIJIRE A PRODUSELOR

Vă mulțumim că ați produsele magazinului Origami House!
Pentru a asigura durabilitatea produselor cumpărate, acestea trebuie îngrijite foarte bine.
De aceea am creat un scurt ghid de întreținere.

SPĂLAT:
Când doriți să spălați produsele textile separați-le în funcție de țesătură (bumbac, in, lână, etc.), culoare (albe, culori închise si culori deschise) și le puneți în mașina de spălat, asigurându-vă că în interior nu au rămas alte lucruri de la spălarea precedentă. Vă recomandăm să întoarceți produsele pe dos și să le puneți în săculețul speciala pentru rufe, mai ales produsele delicate, cu broderie sau dantelă. În acest fel produsele dumneavoastră vor fi protejate de mișcările mecanice ale mașinii de spălat. Dacă la primele spălări observați resturi de fibră, nu vă îngrijorați. Acest fapt nu este un defect al produsului, ci mai de grabă, o garanție a calității înalte a acestuia, fiind un produs cu compoziție de bumbac 100%. Odată spălate, produsele trebuie scoase imediat din mașina de spălat întinse cu delicatețe puse la uscat.
Vă reamintim să verificați și să urmăriți mereu instrucțiunile de pe eticheta produselor.

DETERGENT:
Vă recomandăm să folosiți detergenți delicați, neutri, dacă este posibil lichizi si fără înălbitor.

CURĂȚARE:
Anumite produse precum cele de lână, cuverturile, tartanele, au nevoie du curățare specială, ceea ce va fi indicat pe eticheta produsului. În acest caz vă sfătuim să consultați o curățătorie specializată.

USCAT:
Dacă folosiți un uscător, vă recomandăm să verificați eticheta produsului înainte de a-l usca. Fiți foarte atenți pentru că folosirea unui uscător poate fi un mod prea agresiv de uscare pentru anumite produse. Dacă puneți produsele la uscat, amintiți-vă ca cele din lână sa nu fie atârnate în direcție verticală, iar produsele delicate nu trebuie să fie atârnate deloc, ci întinse. De asemenea, asigurați-vă ca produsele nu sunt expuse la lumina directă a soarelui, pentru că acesta poate deteriora țesătura.

CĂLCAT:
Pentru toate țesăturile vă recomandăm să folosiți fier de călcat pe bază de aburi și să verificați că temperatura este potrivită țesăturii respective. Dacă produsul are broderie sau dantelă, cel mai bine este să îl călcați pe dos. Dacă eticheta are un fier de călcat cu o bară trasă peste, acel produs nu trebuie călcat, nici măcar cu fier de călcat pe bază de aburi.

ÎN DULAP:
Produsele textile pentru casă trebuie păstrate într-un loc uscat, proaspăt și aerisit. Produsele din țesături naturale (lână, in, bumbac, pene de gâscă) trebuie să „respire”, din acest motiv, evitați păstrarea lor in plastic. Cel mai bine este să le păstrați in același ambalaj în care le-ați primit la cumpărare.

CUM SĂ RECUNOAȘTEȚI SIMBOLURILE DE PE ETICHETE:
Având în vedere că trebuie mereu să urmăriți instrucțiunile de pe eticheta produsului, mai jos veți găsi simbolurile pe care le-ați putea întâlni și ceea ce înseamnă fiecare.

Spălați la mașină de spălat, la maximum 40º cu program normal (gradele pot fi diferite)Lăsați la uscat pe o suprafață platăCurățare la o curățătorie chimică cu un sistem de curățare umedă
Spălați la mașinăde spălat, la maximum 50º cu program pentru țesut delicat (gradele pot fi
diferite)
Lăsați la uscat la umbrăCurățare la o curățătorie chimică cu un sistem de curățare umedă, la program pentru țesut delica
Spălați la mașinăde spălat, la maximum 60º cu program pentru țesut delicatCurățare la o curățătorie chimica cu sistem de curățare umedă, la program pentru țesut foarte delicat
Spălați la mașinăde spălat, la maximum 60º cu program norma
Spălați la mașinăde spălat, la maximum 95º cu program pentru țesut delicat
Spălați la mașinăde spălat, la maximum 95º cu program normal

INSTRUCȚIUNI DE SPĂLARE ȘI ÎNGRIJIRE A LÂNII

Cașmirul, părul de cămilă, alpaka și iacul sunt naturale și sunt considerate lână nobilă. Fiind produse din fibre naturale, pentru îngrijirea lor este obligatorie urmărirea câtorva instrucțiuni ușoare. Curățarea se face numai la o curățătorie chimică cu sistem de curățare uscat. Produsele trebuie periate regulat, cu grijă și păstrate într-un loc aerisit. Fiți foarte atenți ca locul in care depozitați produsele, sa nu fie expuse la lumina directă a soarelui și spațiul să nu fie încălzit. Toate produsele noastre au fost tratate cu soluții speciale împotriva moliilor.

SFATURI DE ÎNGRIJIRE A CUVERTURILOR ȘI A PLĂPUMILOR CU PENE

 • Aerisiți regulat, evitând expunerea directă la lumina soarelui
 • Scuturați regulat
 • Spălați la sfârșit de sezon, urmărind instrucțiunile de pe eticheta produsului
 • Spălați cu mâna sau în mașina de spălat, folosind un program pentru țesături delicate. Folosiți un detergent neutru
 • Clătiți foarte bine pentru a îndepărta orice rest de detergent
 • Uscați în aer liber, evitând expunerea la lumina directă a soarelui
 • Când nu folosiți produsele, cel mai bine este sa le păstrați in ambalajul lor original, depozitate într-un loc uscat. Nu depozitați produsele in pungi de vacuum.

SFATURI DE ÎNGRIJIRE A PILOTELOR, CUVERTURILOR MATLASATE SI PLĂPUMILOR DIN MICROFIBRĂ

 • Vă sfătuim sa spălați doar cu apă și un detergent neutru, urmărind instrucțiunile de temperatură de pe eticheta produsului.
 • Pentru o curățare chimică cu sistem de curățare uscat, urmăriți instrucțiunile de pe eticheta produsului
 • Clătiți cu grijă, de mai multe ori, să înlăturați orice urmă de detergent
 • Uscați în aer liber, evitând expunerea la lumina directă a soarelui. Puteți folosi și un uscător, dar la temperatura medie pentru a nu deteriora țesătura.
Aveți nevoie de ajutor? Contactați-ne